På denna sida kan ni läsa om mina avelsston!

Jag började min bana som så många andra genom att hjälpa andra med deras hästar och fick till slut en egen häst. Tävlade ett par år och utökade med ett par hästar till. Har alltid varit intresserad av avel och skaffade ett sto för att ta fram egna hästar att rida och tävla på. Blev helfrälst och skaffade ett par avelsston till och ett till och.... :)

1992 började jag min avelsverksamhet på allvar och har genom åren fått fram en hel del fina uppfödningar. Mycket tack vare att jag köpt och fått låna så fina ston vilket är så viktigt för att producera topphästar. Med och motgångar finns det och ibland är det riktigt tufft. Men när de underbara fölen kommer på våren får man nya krafter.

För att lyckas som uppfödare bör man som sagt ha ett mycket bra stomaterial, para ihop med "rätt" hingstar, sköta stona ömt under dräktigheten, ge dem mycket bra foder och utegång på dagarna. Man skall ha stora hagar så de kan lunka runt i och även avelsston behöver borstas och pysslas med när de kommer in för kvällen. Fölen och unghästarna skall ha flera kompisar att busa och leka med för att stärka upp sig. Se till vid visningar att visa hästarna i toppskick. Ha som lön för mödan att sitta på läktaren och se dina uppfödningar tävla och förhoppningsvis vinna.

Ha det bra!

Lars-Magnus Olsson

 

 

copyright

LMO BREED

Lars- Magnus Olsson

Melltorp

548 92 Hova

Sverige

tel. 0506-31110 el. 0701-84 98 40

email:lars-magnus@lmobreed.se